30 oct. 2012

Costas Vaxevanis - Assange al Greciei: Guvernul minte

Costas Vaxevanis, jurnalistul grec arestat zilele trecute pentru a fi publicat lista titularilor eleni ai unor conturi curente de la o banca elvetiana, a devenit un fel de Julian Assange al Greciei, sustinand ca guvernul de la Atena ascunde adevarul.

In opinia jurnalistului grec, pe lista cu pricina s-ar afla inscrise si numele unor complici si amici ai sistemului politic actual, care se fac vinovati de evaziune fiscala, motiv pentru care guvernul de la Atena a incercat din rasputeri sa ascunda acest document, relateaza TM News.

"Guvernul minte, in timp ce poporul e nevoit sa se hraneasca de la groapa de gunoi", a declarat Vaxevanis, subliniind ca in ciuda amplei mediatizari la nivel international, presa elena nu a scris mai nimic despre lista publicata in paginile revistei Hot Doc.

"Asta pentru ca la putere s-a instalat o oligarhie de oameni politici, oameni de afaceri si chiar si jurnalisti, care aspira sa devina un fel de elita post-criza. Guvernele din ultimii doi ani, s-au comportat ca si cum lista n-ar exista, tocmai pentru ca nu aveau interesul sa se afle cine sunt ministrii si consilierii care si-au pus banii la adapost in Elvetia", a precizat Vaxevanis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.