31 oct. 2012

Polonia - Biserica "excomunica" sarbatoarea de Halloween

In Polonia, biserica a demarat o ampla actiune indreptata impotriva sarbatorii de Halloween, sustinand ca aceasta reprezinta doar un prilej de propavaduire a unor practici sataniste, cu scuza divertismentului.

Este vorba despre decizia Bisericii Catolice din Polonia, care a "excomunicat" pur si simplu sarbatoarea importata din Statele Unite, ingrijorata de succesul de care pare sa se bucure Halloween-ul in ultimii ani, in randurile polonezilor, relateaza TM News.

Insotita de o galopanta forma de exploatare comerciala, sarbatoarea de Halloween atrage tot mai multi amatori de divertisment in costume horror.

Intr-un mesaj publicat online de Arhidioceza din Varsovia, traditia de Halloween este definita "un fruct al propagarii ocultismului si magiei, care-si afla radacinile in venerarea pagana a spiritelor si a zeului celtic al mortii".

Mai mult decat atat, in materialul prezentat, se precizeaza ca Anton Lavey, fondatorul satanismului modern, sustinea ca noaptea dintre 31 octombrie si 1 noiembrie, este cea mai mare sarbatoare luciferiana, prilej pentru a sustine numeroase acte de violenta oculta.

"Aceste practici sunt condamnate dechis de biserica, asa cum este condamnata tentativa de a atrage copii, tineri si adulti in vartejul periculos al ocultismului, cu scuza unei distractii nevinovate", se subliniaza in materialul publicat.

Citeste si: Tipul care vindea copii morti pentru ritualuri de vrajitorie


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.