18 oct. 2012

Criza - Hollande: "Ce-a fost mai greu a trecut"

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a afirmat intr-un interviu acordat presei internationale, ca din punct de vedere al situatiei de criza care afecteaza intreaga Europa, este incredintat ca "ce-a fost mai greu a trecut".

In plus, seful de stat francez, a tinut sa sublinieze ca "e timpul sa se treaca la o noua faza, de construire a viitorului", in perspectiva unui continent european "cu mai multe viteze, in directii diverse", relateaza TM News.

"Teama pentru eventualitatea unei explozii a zonei euro poate fi considerata un episod incheiat, dar inca nu cunoastem beneficiile unei situatii armonioase, asa cum se doreste", a afirmat Hollande.

In acest context, presedintele francez a explicat ca fara o crestere reala, masurile riguroase sunt inutile - nu conduc la nimic constructiv: "In interesul tuturor, nu pot fi condamnate pe viata natiuni care au facut sacrificii remarcabile, pentru ca la un moment dat, poporul nu vede clar rezultatele propriilor eforturi".

Frantei ii revine misiunea de a-si convinge partenerii ca austeritatea nu este echivalenta cu fatalitatea, a concluzionat presedintele francez, potrivit sursei citate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.