21 oct. 2012

Jeff Bezos: "Razboiul brevetelor trebuie sa ia sfarsit"

Jeff Bezos, CEO al grupului Amazon, a lansat un apel international, invitand guvernele sa colaboreze la modificarea legislatiei relative protejarii proprietatii intelectuale, astfel incat razboiul brevetelor sa ia sfarsit.

Jeff Bezos
Hartuiala continua a companiilor care activeaza in domeniul hi-tech, din pricina violarii reciproce a brevetelor, obstacoleaza inovatia si aduce prejudicii consumatorilor, devenind pe zi ce trece, o problema tot mai spinoasa, motiv pentru care guvernele ar trebui sa colaboreze la identificarea unor solutii constructive, relateaza Webnews.

Rivalitatea intre principalii actori de pe scena tehnologica internationala nu se manifesta doar prin lansarea de noi produse, ci si prin intermediul acuzatiilor pe care si le aduc reciproc, vizand "furtul" de idei si brevete inregistrate.

Una din cele mai feroce batalii legale de acest tip, este cea dintre grupurile Apple si Samsung, care tinde sa se transforme intr-o hartuiala fara sfarsit.

"Brevetele ar trebui sa favorizeze inovatia, in schimb ne regasim intr-o lume in care acestea sufoca tot ceea ce poate aduce aer prospat in domeniul tehnologic", a declarat Bezos, subliniind ca "sistemele si legile pot fi modificate in mod salutar pentru societate, cu conditia ca guvernele sa colaboreze in acest sens".

Citeste si: Proiecte bizare: Un ceas pentru zece mii de ani by Jeff Bezos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.