12 oct. 2012

Stonehenge - o galerie de arta din Epoca Bronzului (Galerie foto)

Noile tehnologii 3D pe baza de laser, a permis oamenilor de stiinta de la English Heritage sa analizeze in profunzime rocile monumentale de la Stonehenge, relevandu-le o functie nebanuita: "galerie de arta" sacra, din Epoca Bronzului.

La nivelul anumitor monoliti au fost descoperite desene infatisand varfuri de lance si de sageti - motive tipice antichitatilor indo-europene din vremuri apuse, relateaza The Independent.

Varfurile de lance orientate spre partea superioara simbolizeaza divinitatea care controla tunetele, astfel incat aceste desene ar fi putut fi realizate in semn de rugaciune pentru o buna recolta sau pentru acordarea de protectie impotriva intemperiilor.

Ultimile descoperiri sunt deosebit de importante pentru specialisti, demonstrand pe de o parte rolul-cheie pe care noile tehnologii il detin in procesul de intelegere a unui loc misterios precum Stonehenge, iar pe de alta parte relevand noi posibile scopuri in care a fost construit un astfel de complex.

Stonehenge - diagrama
Analizand cu atentie rocile de pe laturile de de nord-est si sud-vest, a devenit limpede ca templul trebuie "vazut" dinspre nord-est, avand in vedere ca rocile sunt mult mai finisate in aceasta parte si inaltate, trasand un fel de cale de acces.

"Constructorii au utilizat cele mai rezistente si mai bune materiale acolo unde stiau ca razele soarelui ajung mai mult", au explicat specialistii de la English Heritage pentru Buzzfeed.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.