27 oct. 2012

Top 10 - celebritati care atrag cele mai mari castiguri post-mortem (Galerie foto si video)

Intr-un clasament al celebritatilor care continua sa atraga castiguri de milioane de dolari chiar si dupa ce au incetat din viata, locul de frunte este ocupat de Elizabeth Taylor - actrita cu ochii violet.

Mostenitorii lui Liz au varat in buzunare 210 milioane de dolari, obtinuti indeosebi de pe urma vanzarii obiectelor personale ale actritei, precum articole de imbracaminte, bijuterii sau opere de arta, relateaza Forbes.

In topul primelor 10 celebritati care continua sa atraga castiguri de milioane dupa ce au trecut in nefiinta, Liz l-a detronat, dupa octombrie 2011, pe Michael Jackson, care a trecut astfel pe cel de-al doilea loc, cu "numai" 145 de milioane de dolari.

Liz a devenit asadar regina castigurilor atrase post-mortem, dar odata cu trecerea timpului, muzica lui Michael ar putea continua sa se vanda, atragand incasari care s-ar adauga treptat la cele de pana acum, ajungand-o din urma pe diva hollywoodiana.

Michael Jackson

"Medalia de bronz", ii revine regelui neincoronat al rock-ului, Elvis Presley, care si-a adjudecat locul al treilea, cu 55 de milioane de dolari.

Elvis Presley

Iata, in cele ce urmeaza, celebritatile care s-au clasat pe locurile urmatoare in acest top inedit, si sumele pe care au continuat sa le atraga, dupa ce au incetat din viata:

Charles Schulz, 37 milioane de dolari


Charles Monroe Schulz (1922-2000), supranumit Sparky, a fost un celebru creator de benzi desenate, caruia ii datoram aventurile indragitelor personaje din "The Peanuts Gang", transferate ulterior sub forma desenelor animate, pe micile si marile ecrane.

Woodstock, Snoopy, Charlie Brown si prietenii lor, isi au originile in seria publicata de saptamanalul comic "Li'l Folks", in 1940, dar cartile care istorisesc aventurile acestor personaje continua sa se vanda si astazi, spre deliciul copiilor si nu numai.

In prezent, Peanuts Worldwide LLC este o companie mixta, in care pachetul majoritar este detinut de Iconix Brand Group (80%), in timp ce Charles M. Schulz Creative Associates are doar 20% din actiuni.


Bob Marley, 17 milioane de dolari

Pentru multi, Bob Marley nu a murit si nu va muri niciodata: piesele sale continua sa incante generatie dupa generatie, iubitorii muzicii de toate varstele si de pe toate meridianele lumii (Video, 1979).

Slagare precum "No Woman, No Cry", "I Shot the Sheriff", "Could You Be Loved", sunt reproduse si azi in discoteci sau cluburi, bucurandu-se de aceslasi succes la public ca si odinioara.

"Legend" - compilatia de piese semnate de Bob Marley lansata post-mortem, este cel mai bine vandut album reggae al tuturor timpurilor, inregistrand peste 25 de milioane de exemplare vandute.

Putini stiu insa ca Marley a avut nici mai mult nici mai putin decat 12 copii, din diferite relatii (doar trei cu sotia sa, Rita, care a afirmat dupa moartea artistului, ca lista descendentilor sai ar fi in realitate mult mai lunga).


John Lenon, 12 milioane de dolari

John Lenon

Marilyn Monroe, 10 milioane de dolari

Marilyn Monroe

Albert Einstein, 10 milioane de dolari

Albert Einstein

Dr. Seuss, 9 milioane de dolari

Dr. Seuss

Steve McQueen, 8 milioane de dolari

Steve McQueen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.