18 nov. 2012

Apocalipsa in stil francez - autoritatile interzic accesul la "refugiu" pe 21 decembrie

Varful muntos Bugarach, din sud-vestul Frantei, este socotit de multi locul ideal pentru a se refugia in 21 decembrie 2012, salvandu-se astfel de la previziunile apocaliptice ale mayasilor.

Bugarach
Autoritatile franceze au decis sa faramiteze sperantele celor ce isi imaginau ca vor reusi sa se adaposteasca in acest loc spre sfarsitul anului, interzicand "exodul" catre Bugarach (1.231 metri), relateaza TM News.

Prefectul departamentului administrativ din Aude a anuntat ca accesul in aceasta zona va fi intrerupt cu trei zile inainte de 21 decembrie, restrictie care va fi mentinuta o zi sau doua dupa aceasta data.

Circa o suta de politisti si pompieri vor supraveghea accesul catre micuta localitate care numara circa 200 de locuitori, situata la poalele muntelui, a carui viata linistita a fost tulburata recent de o notorietate ce-a luat-o prin surprindere.

"Ne asteptam la ceva vizite din partea unor "clarvazatori", insotiti de cei ce le impartasesc parerile cu privire la posibilitatea de a-si salva pielea pe aceste meleaguri de la un eventual sfarsit al lumii, dar suntem convinsi ca multi vor veni doar din curiozitate, iar ziaristii nu vor lipsi nici ei din peisaj", a declarat prefectul francez.

Legende si credinte populare

In universul web, se regasesc o serie intreaga de teorii cu privire la interpretarea calendarului maya, una din acestea mentionand varful muntelui Bugarach drept unul din locurile de pe planeta unde oamenii ar putea scapa de Apocalipsa din 21 decembrie.

Nu este prima data cand Bugarach magnetizeaza interesul omenirii: muntele a fost si in trecut asociat multor legende avand drept protagonisti vizigotii, cavalerii templieri sau chiar tezaure ascunse pe undeva, prin maruntaiele sale de piatra.

Potrivit unor credinte populare, Bugarach ar constitui de fapt, "Arca" menita sa-i gazduiasca pe cei alesi sa se salveze de la sfarsitul lumii, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.