10 nov. 2012

Armata afgana, fara elicoptere, apeleaza la magari pentru transport de marfa

Armata afgana, lipsita de avantajele unei dotari corespunzatoare pentru transportul de marfuri, se vede silita sa apeleze la metode care nu au nici in clin nici in maneca cu tehnologia.

Odata cu retragerea trupelor Statelor Unite din Afganistan, proces care se desfasoara pe etape, urmand sa fie finalizat in 2014, bazele militare ramase in custodia noii armate locale, echipamentul si materialele abandonate, sunt gestionate de noii proprietari intr-un mod cat mai eficient cu putinta, relateaza TM News.

In lipsa mijloacelor de transport adecvate insa, armata afgana apeleaza la un serviciu ceva mai rudimentar, dar la fel de util si de nadejde, inchiriind magarii satenilor.

De la bazele amplasate in puncte strategice, inaccesibile din munti, nu este simplu de transportat rezervele de alimente sau echipamentele utilizate de americani.

Iata de ce, solutia numita "asin" a devenit cea mai potrivita pentru astfel de situatii, desi chiar si cu inchiriatul acestor patrupede se inregistreaza probleme serioase.

Unii din proprietari nu au fost platiti inca, astfel incat au decis sa instituie "greva magarilor", pana cand isi vor vedea banii pe masa, precizeaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.