9 nov. 2012

Gangnam Style - Coreea de Sud premiaza rapper-ul Psy

Rapper-ul sud-coreean Psy, a fost premiat cu medalia Ordinului Okgwan pentru merite culturale, dupa boom-ul pe care l-a provocat la nivel international cu piesa sa Gangnam Style.

Ministerul Culturii din Coreea de Sud a decis acordarea uneia din principalele sale distinctii culturale rapper-ului Psy, apreciind ca hit-ul Gangnam Style si videoclipul asociat acestuia, vizualizat de milioane de utilizatori de pe toate meridianele lumii, justifica pe deplin aceasta onoare, relateaza TM News.

Pe numele sau adevarat Park Jae-sang, rapper-ul a fost ales pentru premiere nu numai gratie carierei sale artistice, ci pentru "merite exceptionale", derivate din cresterea spectaculoasa a interesului mondial pentru Coreea de Sud, dupa lansarea piesei care a cucerit iubitorii de muzica din lumea intreaga.

Dupa "Baby", piesa apartinandu-i lui Justin Bieber, vizualizata de 795 de milioane de ori, Gangnam Style a devenit in scurta vreme, cel de-al doilea videoclip accesat de utilizatori din intreaga istorie a platformei YouTube, inregistrand mai bine de 660 de milioane de vizualizari.

Gangnam este de fapt unul din cartierele cele mai chic din Seoul - echivalentul sud-coreean al celebrului Beverly Hills, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.