27 nov. 2012

Google - concedieri masive si inchiderea site-urilor Motorola

Dupa ce a achizitionat Motorola Mobility platind 12,5 miliarde de dolari, Google se confrunta cu presiunea gestionarii unor rezultate departe de a fi pe masura asteptarilor din partea unei asemenea investitii.

Pentru a tampona pierderile Motorola, grupul din Mountain View a decis adoptarea unor masuri drastice, care prevad concedierea a 4.000 de angajati pana la sfarsitul anului si inchiderea site-urilor din Asia, Orientul Mijlociu si Africa, relateaza Webnews.

Motorola nu a fost inclusa nici anul acesta in procesele legate de proiectul liniei Nexus, astfel incat era de asteptat ca Larry Page si Sergey Brin sa intervina in acest mod, pentru optimizarea activitatii generale a grupului.

La sfarsitul saptamanii trecute, au fost trecute in regim offline site-urile Motorola din Asia, Orientul Mijlociu si Africa, paginile initiale afisand mesajul:

"Suntem in curs de optimizare a afacerii si a sistemelor online corelate. Acesta este motivul pentru care din pacate, nu va mai fi disponibil un site dedicat la aceasta adresa. Raman disponibile site-urile din Europa de Est, Vest si Nord, care vor continua sa acorde intreg suportul necesar pentru produsele Motorola".

Ramane de vazut in ce mod va reusi Google sa fructifice pe viitor resursele si competentele echipei restranse de la Motorola, plus vastul portofoliu de proprietati intelectuale achizitionat odata cu aceasta, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.