28 nov. 2012

Hitachi - arhivarea eterna se va face pe suport de cristal

Specialistii de la Hitachi studiaza solutia unor suporturi de arhivare de date in cristale, promitand o durata de 100 de milioane de ani si o rezistenta deosebita la agentii externi.

Hitachi - arhivarea pe suport de cristal
Sectorul arhivarii de date a inregistrat pasi uriasi in ultimii ani, permitand atat reducerea consistenta a costurilor corelate, cat si cresterea vitezei si a duratei de viata a dispozitivelor dedicate, relateaza Webnews.

Hitachi nu are insa de gand sa se opreasca din aceasta aventura, ci avanseaza o solutie noua, originala, menita sa propulseze intregul sector catre un nou scenariu.

Compania nipona a proiectat asadar un sistem bazat pe cristale, destinat salvarii informatiilor in format digital, garantand concomitent timp de arhivare pe termene uriase si o rezistenta net superioara oricaror alte produse din aceasta categorie.

In laboratoarele grupului s-au realizat experimente menite sa demonstreze posibilitatea utilizarii cristalelor de cuart pentru inmagazinarea de bit, intr-o maniera similara traditionalului disc magnetic.

Robuste si incapatoare, noile suporturi se demonstreaza suficient de rezistente pentru a-si pastra calitatile timp de peste doua ore, la impresionanta temperatura de 1000 de grade celsius.

Noua tehnologia avansata de Hitachi in acest sector ar putea debuta pe piata in 2015, cu posibile aplicatii in ambient militar sau guvernativ intr-o prima faza, urmand ca intr-un viitor nu tocmai indepartat, sa devina accesibila si publicului larg, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.