30 nov. 2012

Statuia Libertatii din New York va fi inchisa: 400 de persoane raman fara loc de munca

National Park Service a decis inchiderea Statuii Libertatii din New York si a punctului Ellis Island, cel putin pana la sfarsitul anului, lasand fara loc de munca circa 400 de persoane.

Din pricina scaderii numarului de turisti interesati de aceste obiective, State Cruise, compania care se ocupa cu transportul vizitatorilor, a concediat 130 de salariati.

Alti 100 de lucratori, implicati in asigurarea serviciilor de siguranta, curatenie si alte activitati dedicate turismului pe Liberty Island, unde se afla statuia, plus cei ce asigurau intretinerea pe Ellis Island - punctul de intrare al emigrantilor care debarcau in America, unde se afla sediul Immigration Museum, au ramas de asemenea, fara loc de munca.

National Park Service pregateste un raport vizand daunele provocate de Sandy asupra complexului care gazduieste Statuia Libertatii, monument vizitat anul trecut de circa 4 milioane de turisti.

Statuia a fost inschisa pentru efectuarea unor lucrari de restructurare, in valoare de 30 de milioane de dolari, accesul fiind reluat in 28 octombrie, chiar cu o zi inainte de uragan.

Monumentul a rams intact, dar infrastructurile adiacente au fost puternic afectate, precizeaza sursa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.