5 dec. 2012

SUA - miscarea pentru legalizarea marihuanei se extinde

Dupa ce in Washington si in Colorado, miscarea pentru legalizarea marihuanei a inregistrat un succes de necontestat cu cele doua referendumuri, unda favorabila unor initiative similare se extinde si in alte state.

Reaprinderea dezbaterilor a propulsat puternic miscarea, plasand din nou in centrul atentiei propunerea de legalizare a drogurilor usoare, relateaza Abc News.

Paul Armentaro, unul din responsabilii NORML - lobby care militeaza in favoarea liberalizarii canabisului - sustine ca situatia prezinta in acest moment similitudini cu cea din epoca prohibitiei si ca momentul legalizarii drogurilor usoare se apropie cu pasi repezi.

Reglementarile care interziceau alcoolul in anii '20, au fost doborate de costurile exagerate pentru sustinerea concreta a mecanismelor menite sa vegheze la respectarea unor astfel de legi si de dezaprobarea maselor.

Miscarea actuala pro-canabis este mai bine organizata si mai omogena decat odinioara, iar sondajele releva ca majoritatea americanilor s-ar putea pronunta favorabil legalizarii plantei care a starnit cele mai mari polemici din intreaga istorie a omenirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.