O echipa de specialisti din cadrul Penn State University si-a propus sa elaboreze o noua teorie menita sa explice originile universului.
Pentru a reconstrui primele faze din istoria universului, oamenii de stiinta au formulat o teorie care impleteste cele doua variante cunoscute pana in prezent: cea a relativitatii, apartinandu-i lui Albert Einstein si cea a gravitatiei quantice cu bucle.
Aceasta din urma corespunde unei discipline relativ recente, care fructifica o serie de notiuni preluate din fizica cuantica, relateaza Gaianews.
Studiul urmeaza sa fie publicat in 11 decembrie 2012, in revista de specialitate Physical Review Letter, noua paradigma fiind intitulata "ciclul de la origini".
Lucrarea va prezenta pentru prima oara, o explicatie a structurilor la scara larga, pe care astazi le vedem ca rezultat al unui "proces evolutiv" in univers.
Cu alte cuvinte, oamenii de stiinta presupun ca universul, asa cum il percem in prezent, a cunoscut fluctuatii la nivelul dinamicilor materiei si geometriei spatiului, in urma carora a adoptat o anumita consistenta.
Este vorba despre un cadru conceptual si matematic, formulat pentru descrierea unui fenomen considerat destul de exotic: geometria cuantomecanica in spatiu-timp, la originile universului.
Acesta sustine ca in primele sale momente de viata, universul exista sub forma unei mase comprimate,cu o densitate extrem de mare (1094 grame pe centimetru cub, fata de 1014 grame - densitatea unui nucleu atomic), al carui comportament nu putea fi guvernat de regulile clasice ale fizicii.
"E ca si cum am fotografia un copil la nastere, elaborand pe baza acestei imagini, un profil detaliat al acestei persoane, la varsta de 100 de ani", a explicat Abhay Ashtekar, principalul autor al lucrarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.