30 ian. 2013

China: calugar tibetan de 16 ani, devenit membru in organul politic

China a numit un calugar tibetan, in varsta de numai 16 ani, drept membru al Comisiei pentru Tibet in cadrul Conferintei Poporului Chinez.


Este vorba despre un important organ consultativ in Tibet, din cadrul caruia va face parte asadar si tanarul Suonam Phuntsok, relateaza agentia ANSA.

Considerat reincarnarea lui Reting Rinpoche, un titlu detinut de preotii buddhisti de la Manastirea Reting,  tanarul a fost recunoscut oficial de autoritatile chineze drept ce-a de-a saptea reincarnare  a lui lama-Reting.

In cadrul ceremoniei de recunoastere, guvernatorul Regiunii Autonome Tibet, Legqoc, a declarat ca acest copil deosebit a primit o "educatie patriotica la manastirea sa, sub indrumarea Departamentului Afacerilor Religioase, condus de un reprezentant al guvernului de la Beijing".

Potrivit declaratiilor lui Legqoc, "aceasta educatie ar fi contribuit la transformarea tanarului intr-un adevarat Buddha - iubitor al Partidului Comunist Chinez".

Phuntso a devenit cel mai tanar mambru al comisiei, dar numerosi observatori internationali, definesc initiativa guvernului de la Beijing, drept o tentativa de a controla populatia buddhista.

Pe aceasta cale, autoritatile chineze si-ar putea impune mai usor deciziile in Tibet, chiar si atunci cand sunt dezbatute chestiuni religioase specifice acestei zone, precizeaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.