30 ian. 2013

Noutati in magazinele saudite: separatoarele pentru personal mixt

Daca va intrebati cumva ce noutati va asteapta in magazinele saudite, cea mai interesanta ar fi legata de organizarea interna, vizand separarea vanzatoarelor de vanzatori.


Autoritatile religioase locale au dispus instalarea unor panouri despartitoare, inalte de 160 de centimetri intre raioanele deservite de personalul feminin si cel masculin, relateaza TM News.

Masura a fost impusa pentru a crea "o atmosfera adecvata la locul de munca", in magazinele in care isi desfasoara activitatea personal de ambele sexe.

Femeile saudite au obtinut recent permisiunea de a lucra ca vanzatoare in magazinele care comercializeaza articole de lenjerie intima, parfumuri sau accesorii dedicate sexului frumos.

Decizia a fost insa criticata vehement de seful politiei religioase, Abdel Latif Al-Sheikh, in opinia caruia, vanzatoarele nu beneficiaza de o atmosfera adecvata pentru a lucra, riscand astfel sa devina cu usurinta "tinta unor agresiuni".

Panourile despartitoare din magazinele cu personal mixt, ar constitui, potrivit autoritatilor, un instrument util, gratie caruia va putea fi evitat contactul fizic intre sexe, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.