3 ian. 2013

CNN: Obama va fi mai bun in cel de-al doilea mandat al sau

Un sondaj condus de CNN a relevat ca americanii sunt incredintati de capacitatea presedintelui Barack Obama de a se intrece pe sine insusi pe durata celui de-al doilea mandat la Casa Alba.

In ciuda "marului discordiei" reprezentat de chestiunea fiscal cliff, 46% din persoanele intervievate s-au declarat increzatoare in abilitatile presedintelui american de a depasi si acest test cu bine, idee intarita de votul din Senat, relateaza TM News.

Reducerea bugetelor si cresterea taxelor nu constituie masuri tocmai populare, dar americanii par sa se fi impacat cu gandul ca republicanii si democraticii au decis sa intareasca economia votand mai multe taxe pentru cei bogati si protejand intrucatva clasa medie.

Obama poate fredona satisfacut imnul victoriei: "Am respectat promisiunile pe care le-am facut americanilor in campania electorala, introducand mai multe taxe pentru cei bogati si aparand interesele familiilor cu venituri medii", a declarat seful de la Casa Alba, potrivit cotidianului Il Messaggero.

Cu 257 de voturi pro si 167 contra in Camera, Obama a reusit sa evite pana la urma un veritabil dezastru economic, provocand un suspin de usurare chiar si dincolo de Ocean.

Odata incheiat "turul de forta" din ultimile zile, Obama si-a ingaduit sa zboare de urgenta in Hawaii, pentru o binemeritata vacanta alaturi de ceilalti membrii ai familei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.