10 ian. 2013

Japonia - experiente digitale pentru 5 simturi (Video)

O noua tehnologie pusa la punct de specialistii japonezi, promite experiente digitale in masura sa implice toate cele cinci simturi ale utilizatorului.


Universul continuturilor digitale ar putea cunoaste asadar cat de curand, o veritabila revolutie, relateaza Discovery News.

Este vorba despre un ambitios proiect dezvoltat in Japonia, unde provocarile tehnologice nu cunosc frontiere, iar creativitatea si pasiunea isi dau mana pentru a genera noi solutii, menite sa transforme instrumente precum Google Street View in veritabile jucarii depasite.

Creata in laboratoarele de la Tokyo Metropolitan University, noua tehnologie permite utilizatorului sa imprumute toate elementele ce caracterizeaza un anumit personaj virtual, ca o replica integrala a acestuia, impartasindu-i senzatiile traite in ambientulexplorat.

Similara a ceea ce deja cunoastem sub numele de realitate virtuala augmentata, tehnologia nipona avanseaza o alternativa sofisticata si complexa, care presupune implicarea directa a utilizatorului intr-o matrice virtuala, intr-un soi de interactiune  vizualizata pana acum doar in scenariile SF.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.