9 ian. 2013

SUA - salariile mici cresc tensiunea arteriala

Oamenii de stiinta din cadrul University of California din Sacramento, au ajuns la concluzia ca salariile mici constituie unul din motivele pentru care tensiunea arteriala poate urca la valori periculoase.


La aceeasi concluzie au ajuns insa mult mai devreme, chiar pacientii cu salarii mici, corespondenta dintre problemele de sanatate in general si nivelul scazut al veniturilor, fiind o chestiune care nu are nevoie de prea multe experiente de laborator.

Ca sa nu sune tocmai ridicol in totalitate, studiul specialistilor americani contine si ceva informatii noi: ponderea in categoria persoanelor cu salarii mici care prezinta tensiunea arteriala mare, o detin femeile si muncitorii cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani.

Datele au fost centralizate in urma analizarii situatiei a peste 6.500 de familii, monitorizand lucratorii cu varste cuprinse intre 25 si 65 de ani, timp de 7 ani lungi, interval in care cercetatorii americani si-au mentinut fara indoiala tensiunea arteriala in parametrii normali.

Citeste si: SUA - numarul copiilor obezi s-a diminuat simtitor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.