15 ian. 2013

Wikivoyage isi deschide portile

Noua initiativa Wikipedia, denumita sugestiv Wikivoyage, isi propune sa-si croiasca drum printre ghidurile clasice de calatorie si aplicatiile georeferetiale moderne.


Este vorba despre un site care-si deschide astazi larg portile, abandonand versiunea beta, produs de Wikimedia Foundation sub forma unei platforme la nivelul careia sunt postate articole de calatorie utile pe scara larga.

Pornind de la stiri si informatii standard si continuand cu indicatii si detalii care pot fi actualizate in timp real de utilizatori, Wikivoyage faciliteaza navigarea in universul turistic si de voiaj in general, oferind solutii pentru escale si legaturi de calatorie si multe alte informatii vizand hoteluri si restaurante, servicii sau atractii turistice ale unei anumite zone.


Informatiile pot fi consultate cu usurinta pe display-ul unui dispozitiv smartphone, sau pot fi printate pentru a le avea la indemana in timpul calatoriei, asemenea unui ghid clasic.

Oferta wikipediana pare insa sa soseasca intr-un moment in care piata e deja plina de solutii similare, care abordeaza un domeniu batut in lung si-n lat de giganti tehnologici cu pedigree, precum Google.

Wikivoyage isi va juca la randul sau cartea, mizand pe crearea de continut original, iar daca ideea va prinde la public si va reusi sa atraga contributii valoroase la crowdsourcing, s-ar putea ca succesul sa nu se lase indelung asteptat.

Calitatea, prospetimea si veridicitatea informatiilor in lumea celor ce calatoresc sunt atribute apreciate la justa lor valoare, cantarind greu in balanta atunci cand este vorba despre alegerea unui ghid de nadejde online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.