3 feb. 2013

Elixirul tineretii - cercetatorii au descoperit ingredientul secret?

Cercetatorii de la University of California, Berkeley, par sa fi descoperit ingredientul secret care se afla la baza a ceea ce am putea numi fara exagerare, elixirul tineretii.

Dorian Grey - o metafora a tineretii eterne

Acesta este fara indoiala, un pas important in directia dezvaluirii sursei moleculare a "tineretii fara batranete si vietii fara de moarte", care a fost posibil gratie testelor in urma carora s-au obtinut celule staminale de tip "verde-permanent", prin "implementarea" unei anumite gene, relateaza ANSA.

Cu ajutorul acestei metode, specialistii au reusit sa intinereasca celulele staminale ale sangelui unui cobai de varsta inaintata, caruia i s-a daruit in acest mod neasteptat, privilegiul longevitatii.

Gratiei interventiei, celulele si-au recuperat integral capacitatea de regenerare, ca si cum ar fi apartinut unui organism tanar.

Rezultatul ar putea constitui asadar cheia pentru terapii avangardiste, create in folosul celor ce sufera de boli degenerative, inregistrate la o varsta nepotrivita si nu numai, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.