18 iul. 2016

Plimbarile in natura stimuleaza creativitatea

Plimbarile in natura stimuleaza creativitatea si nu numai: ceea ce americanii numesc problem-solving, sau mai pe romaneste capacitatea de a gasi solutii la problemele de zi cu zi, pare sa fie influentata pozitiv de acest tip de activitate.


Ramane doar sa gasim timp pentru asta, sau sa ne hotaram pur si simplu, sa rasucim comutatorul de lucru in pozitia "off", pentru a ne dedica unei pauze in aer liber.

Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta din cadrul universitatilor din Utah si Kansas, dupa ce au elaborat un studiu asupra efectelor inregistrate de majoritatea persoanelor care reusesc sa interactioneze cu natura in acest mod.

David Strayer, profesor de psihologie si unul din autorii studiului, sustine ca timpul petrecut in sanul naturii, rezerva oamenilor "avantaje reale si masurabile vizand capacitatea creativa in contextul problem-solving".

Plimbarile pe cararile muntilor sau chiar in parcuri, ignorand complet dispozitivele tehnologice moderne (inclusiv telefonul mobil), sporesc capacitatea creativa cu pana la 50%, scrie si ANSA.

"In acest mod, creierul se detaseaza de presiunea problemelor de servici si se odihneste, favorizand procesele creative, deosebit de benefice in orice context", explica specialistii.

"Viata noastra este plina de evenimente care ne obliga intr-un fel sau altul sa le acordam atentie, pornind de la claxoanele masinilor si continuand cu soneriile telefoanelor sau emisiunile de la televizor - iata de ce, ambientele naturale faciliteaza reimprospatarea fortelor, atat din punct de vedre fizic, cat si psihic", concluzioneaza expertii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.