27 iun. 2013

Picaturi in levitatie acustica (Video)

La spectacolul picaturilor aflate in levitatie acustica, inca nu se vand bilete, dar universul web are grija sa ne ofere din cand in cand, aperitive din cele mai neasteptate domenii.

Picaturi in levitatie acustica

Este si cazul experimentelor efectuate de specialistii americani din cadrul Argonne National Laboratory, care au plasat picaturi din diferite tipuri de lichide farmaceutice, intre doua difuzoare, care furnizeaza undele sonore ce reusesc sa le mentina suspendate intr-un echilibru perfect.

Levitatia acustica este experimentata cu precadere in laboratoarele NASA, pentru diferite simulari micro-gravitationale, dar tehnica ar putea fi utilizata cu succes si in domeniul medical, propunand solutii noi de administrare medicamentoasa.

"Preparatele farmaceutice lichide ar putea fi mentinute un timp mai indelungat in organism, gratie aplicarii unei proceduri bazate pe levitatia acustica, ceea ce ar favoriza reducerea cantitatii de medicamente administrate, obtinandu-se efecte benefice printr-o mai buna absorbtie", explica Chris Benmore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.