27 mar. 2013

SUA: Julia Pierson - prima femeie la carma Serviciilor Secrete

Presedintele american, Barack Obama, va trece in istorie ca primul lider de la Casa Alba, care a numit o femeie la carma Serviciilor Secrete ale Statelor Unite: Julia Pierson.

Julia Pierson

Este vorba despre un rol de o deosebita importanta pentru intregul proces de prevenire a unor eventuale actiuni care ar pune in pericol viata presedintelui, vicepresedintelui si familiilor acestora, fara a se limita insa numai la aceasta sarcina, relateaza TM News.

Julia Pierson (53 de ani), si-a inceput cariera in cadrul serviciilor secrete ca agent la Miami, cu 30 de ani in urma.

Numirea sa nu a avut nevoie de aprobarea Senatului, asa cum, de regula, se intampla cu celelalte numiri facute de presedintele Statelor Unite.

"Barack Obama doreste sa schimbe situatia la nivelul lidership-ului Agentiei, care a fost dintotdeauna controlat de barbati", se precizeaza intr-o nota redactata de Casa Alba.

In aprilie 2012, o serie de agenti aflati intr-o misiune in Columbia, pentru a pregati vizita presedintelui american in aceasta tara, au declansat un scandal de proportii, apeland la serviciile unor prostituate locale, carora le-au permis accesul in propriile camere de hotel.

13 functionari au fost implicati in aceasta istorie care a afectat negativ imaginea Agentiei, directorul Serviciilor Secrete de la vremea respectiva, Mark Sullivan, prezentandu-si demisia ca urmare a conduitei necorespunzatoare a subalternilor sai, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.