9 apr. 2013

Putin: Cernobalul e un fleac fata de un eventual conflict in Peninsula Coreeana

Presedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat ca un eventual conflict nuclear declansat in Peninsula Coreeana, ar face ca accidentul de la Cernobal sa para doar un fleac.

Vladimir Putin si Angela Merkel

Liderul rus a lansat un apel la calm si diplomatie, in vederea destinderii tensiunilor dintre cele doua state coreene, subliniind pericolul care planeaza asupra populatiei, in cazul in care situatia degenereaza intr-un conflict nuclear, relateaza agentia ANSA.

Este vorba despre o declaratie acordata intr-o conferinta de presa, in cadrul Targului de la Hanovra, unde presedintele rus a efectuat o vizita, alaturi de cancelarul german, Angela Merkel.

"Daca, Doamne fereste, se intampla ceva acolo, in comparatie, Cernobalul ar putea fi considerat o poveste de adormit copii", a accentuat Vladimir Putin.

La randul sau, Angela Merkel, s-a declarat ingrijorata de nivelul de tensiune care s-a instaurat intre cele doua state coreene, subliniind ca ignorarea avertismentelor lansate de comunitatea internationala, reprezinta o grava eroare a guvernului de la Phenian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.