20 apr. 2013

Marea Britanie: stop spectacolelor de circ cu animale salbatice

Marea Britanie a decis sa spuna un nu hotarat, spectacolelor de circ avand drept protagoniste animale salbatice: legea va intra in vigoare cu anul 2015.

Pana atunci, guvernul britanic atentioneaza putinele circuri care desfasoara inca acest gen de activitati in tara, sa se reorganizeze, astfel incat sa nu intre in conflict cu restrictia impusa, a explicat David Heath, ministrul agriculturii, potrivit publicatiei online La Zampa.

Legea urmareste stavilirea oricaror actiuni care presupun aplicarea de tratamente  abuzive animalelor salbatice.

Potrivit Articolului 4 din Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor, adoptata de Liga Internationala a Drepturilor Animalelor (LIDA), la Londra, in septembrie 1977, toate animalele salbatice "au dreptul sa traiasca libere, in mediul lor natural (...). Orice privare de libertate, chiar in scopuri educationale, este in opozitie cu acest drept!".

Textul declaratiei prevede, de asemenea, ca "nici un animal nu trebuie folosit ca mijloc de amuzament, spectacolele cu animale si gradinile zoologice, fiind incompatibile cu demnitatea fiecarui animal!".

In prezent, circa 20 de animale salbatice sunt utilizate inca in spectacolele de circ, printre acestea numarandu-se camile, zebre, serpi, maimute si feline mari. Elefantii nu se mai regasesc in arenele britanice de o buna bucata de vreme.

Legea care va intra in vigoare in anul 2015, se refera la toate animalele care nu sunt, in mod normal, domesticite in Marea Britanie, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.