7 iun. 2013

Cum arata un teseract - format gif pentru analogul in 4D al unui cub (Galerie gif)

Teseractul este analogul unui cub intr-un univers cu patru dimensiuni - ca sa formulam o definitie simplista pentru acest termen, mai rar intalnit.

Teseract

Potrivit informatiilor oferite de Oxford English Dictionary, termenul tesseract a fost inventat in 1888, de catre Charles Howard Hinton, in volumul sau, A New Era of Thought.

Cei pasionati de geometria in spatiu, dar si de alte domenii stiintifice in care se fac referiri la reprezentari ale unor obiecte in patru dimensiuni, sunt insa familiarizati cu denumirea.

Iata un format gif pentru un teseract - versiunea animata a unui obiect alcatuit din 8 celule, realizata de JasonHise - un veritabil maestru in domeniu.



File:8-cell.gif

Iata si alte reprezentari oferite de acelasi autor:

120-cell.gif

24-cell.gif

5-cell.gif

600-cell.gif

16-cell.gif

6 comentarii:

  1. SI EU UNDE MA GASESC? IN INTERIOR SAU IN EXTERIOR.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta te gasesti exact in fata monitorului :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Citind ,, Selenoid ,, de Mircea Cartarescu am aflat de teseract si ,, Mr. Google , m-a adus aici ... ce frumos , interesant , uimitor ... ! Animatii de acest gen am vazut fiecare pentru prima data jucandu-ne cu spuma formata din baloane de multe detergent / sapun / sampon ... cand apar si dispar fatete si corpuri iobservabile in geometria multispatiala ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cand te gandesti ca asta e nimica toata fata de multimea minunatiilor Universului (sau universurilor), la care mintea noastra ingusta nu reuseste sa ajunga...

      Ștergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.