14 nov. 2023

O noua pasta de dinti ar putea combate alergiile alimentare

O inventie revolutionara in domeniul combaterii alergiilor alimentare ne bate la usa: in cadrul conferintei anuale a American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) a fost prezentata o pasta de dinti cu puteri miraculoase.

Este vorba despre un produs realizat intr-o prima faza pentru a combate alergia la arahide - una din cele mai raspandite forme de intoleranta alimentara, care afecteaza circa 1-2% din populatia SUA.

Ca orice alt tip de alergie, aceasta e cauzata de o reactie excesiva a sistemului imunitar la proteinele prezente intr-un anumit aliment - in cazul de fata prezente in arahide: e chiar organismul nostru cel ce inetrpreteaza ca o amenintare aceste proteine, activand instantaneu instrumentele de aparare de care dispune.

De regula, alergiile sunt tratate cu solutii ce apartin categoriei imunoterapiilor orale: mai exact, persoanelor afectate li se administreaza cantitati mici de arahide de pilda, timp indelungat, pentru a obisnui organismul cu prezenta proteinei buclucase.

Bazandu-se pe o schema similara, o echipa de specialisti a propus ca administrarea de mici doze sa fie realizata prin intermediul unei paste de dinti special create in acest scop.

Pasta de dinti pentru alergii alimentare

Studiind rezultatele obtinute in urma utilizarii acestei noi inventii, s-a constatat ca "toti pacientii tratati cu pasta de dinti respectiva au tolerat ulterior doza marita, pre-specificata in protocol".

Acest gen de terapie ar putea fi in masura sa ajute milioane de persoane care sufera de alergii alimentare, demonstrandu-se totodata o solutie pe cat de simpla pe atat de economica.

In ciuda avantajelor concrete oferite de aceasta optiune, inca nu se stie cat va mai trece pana cand vom reusi sa gasim pasta de dint anti-alergica in rafturile magazinelor de specialitate intrucat fazele obtinerii unei autorizatii de comercializare pe scara larga a unui astfel de produs sunt complicate si de lunga durata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.