28 iul. 2013

Ava 500 - un robot pentru videoconferinte (Video)

Compania iRobot este renumita indeosebi pentru robotii pe care-i produce pentru curatarea suprafetelor pavimentate, in mod complet autonom, dar Ava 500 este un model nou, cu alta destinatie.

Ava 500
Incadrandu-se la o cu totul alta categorie de produse, Ava 500 este in esenta, o platforma robotica de navigare autonoma, care va permite sistemului de teleprezenta Cisco, sa se transfere acolo unde este necesar, in vederea facilitarii comunicarii si a serviciilor conexe video-virtuale.

Ava 5oo se propune asadar, drept "trunchi" al angajatilor companiei din San Jose, care lucreaza in diferite locatii, amplasate in afara sediului acesteia.

Robotul nu numai ca le va permite sa participe la sedinte si prezentari, ci va putea face astfel incat utilizatorul sa se transforme in vizitator virtual al unor structuri sau retele de instalatii de productie, laboratoare sau alte puncte de interes, aflate la distanta.

Un utilizator aflat la New York, spre exemplu, va putea "pasi" pe coridoarele unei institutii, alaturi de colegii sai aflati la Paris, San Francisco sau Hong Kong, ca si cum s-ar afla fizic in aceeasi locatie.

Ava 500 este dotat cu sistem de teleprezenta video EX60 de la Cisco, fiind echipat cu un display de 21,5 inch cu rezolutie HD, la extremitatea superioara a platformei robot mobile.

Utilizatorul controleaza sistemul direct de la nivelul interfatei dedicate, de pe propriul iPad, robotul fiind activat de la distanta, acolo unde este necesar, fie in regim de discretie absoluta (cu afisajul complet alb), fie in regim "public" (cu afisarea chipului utilizatorului pe display).

Cand sesiunea de lucru este completata, Ava 500 trece automat pe incarcare.

Robotul va fi disponibil pentru partenerii Cisco incepand cu anul 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.