7 sept. 2013

Germania: Defikopter, drona care-ti salveaza viata (Video)

Germania nu se limiteaza sa asiste la spectacolul patrunderii dronelor in tot mai multe domenii de activitate, ci se implica activ in procesul de diversificare aplicativa a acestor instrumente tehnologice.


Defikopter, drona care salveaza vieti, este cel mai elocvent exemplu in acest sens: echipata cu un sistem complet pentru parasutarea defibrilatorului acolo unde este necesar, drona constituie un ajutor nepretuit pentru personalul medical care acorda primul ajutor in cazuri de urgenta.

Realizat de specialistii de la Definetz, in colaborare cu Height Tech, Defikopter este in masura sa se deplaseze pe o arie cu raza de pana la 10 kilometri, cu o viteza maxima de 70 km/h.

Este controlat de o aplicatie pentru smartphone, bazata pe monitorizarea coordonatelor geografice, gratie tehnologiei GPS.

Potrivit estimarilor specialistilor Crucii Rosii Americane, pentru orice minut de intarziere a interventiei defibrilatorului, probabilitatile de supravietuire se reduc cu 10%.

Este usor de inteles asadar, importanta implementarii unor proiecte avand drept protagonista o astfel de drona, in zonele in care lipsesc spitalele sau centrele specializate in acordarea de asistenta medicala.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.