7 sept. 2013

Megatropolis: splendorile orasului suspendat de maine (Galerie foto)

Se numeste Megatropolis si este noul proiect ce poarta semnatura unui grup de studiouri britanice de arhitectura, care propune o viziune futurista a ceea ce ar putea deveni orasul suspendat de maine.

Megatropolis

Privind imaginile acestor cladiri desprinse parca din scenariul unui film stiintifico-fantastic, nu putem sa nu ne lasam furati de farmecul acestui concept original gratie caruia, generatiile viitoare ar putea beneficia de gradini suspendate, fantani arteziene si piscine amplasate la inaltimi ametitoare.

Megatropolis este asadar, un fel de utopie urbanistica in salsa abstract, ale carei sanse de construire sunt insa bine ancorate in realitate: asemenea structuri au inceput deja sa apara la Dubai, acolo unde resursele financiare necesare realizarii lor, nu cunosc restrictii.

Oazele de liniste sub forma unor flori de lotus, sunt cat se poate de imbietoare, promitand linistea si lipsa de poluare, la care locuitorii oraselor supra-aglomerate de astazi, nici macar nu mai indraznesc sa viseze.

Cati dintre noi s-ar putea bucura insa de privilegiul de a locui in asemenea paradisuri arhitecturale si de a beneficia de conditiile ambientale oferite de astfel de structuri de exceptie, care trimit gandul privitorului undeva, in vremuri si in spatii nedefinite inca?










 

Te-ar putea interesa si: Dronele - curierii tehnologici de maine


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.