18 mai 2014

Ce stim si ce nu stim despre produsele traditionale romanesti

Potrivit prevederilor inscrise in Ordinul nr. 690/2004 vizand aprobarea "Normei privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor traditionale", in intervalul cuprins intre anii 2005 si 2013, au fost inregistrate in Registrul oficial de atestare a produselor traditionale, 4.402 produse traditionale romanesti.

Este vorba despre date comunicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, asa cum se poate vedea consultand informatiile oferite de portalul MADR.ro.


Din totalul acestor articole, ponderea este constituita de produsele din carne (1.541), apoi produsele pe baza de lapte (1.535), urmate de produsele de panificatie si patiserie (750).


La categoria bauturilor, sunt inregistrate 285 de produse, in timp ce la cea constituita din produse obtinute din legume si fructe, cum ar fi ducleturile si gemurile locale, regasim un numar de 193 de articole.

De remarcat faptul ca exista si un numar de 11 produse incadrate la categoria produselor traditionale romanesti obtinute din peste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.