Daca va intrebati ce se poate face cu o combinatie de Raspberry Pi si o imprimanta 3D, ei bine raspunsul este scurt si concis: un Pi-Top.
Abia cand se ridica semne interogative in legatura cu Pi-Top, povestea incepe sa devina interesanta, dand in vileag adevaratul obiectiv al binomului tehnologic initial: realizarea unui dispozitiv de tip laptop, pornind de la tiparul Raspberry Pie si gatind un PC-prajiturica de toata frumusetea, in propria gospodarie, gratie utilizarii unei imprimante 3D.
Detaliile intregului proiect sunt disponibile online la nivelul paginii dedicate acestei provocari in salsa IT, care atrage pe zi ce trece, tot mai multi pasionati ai genului.
Nu este vorba, desigur, despre un ultrabook sofisticat si cu un design menit sa-ti taie rasuflarea si nici de un laptop dotat cu cine-stie-ce componente pretentioase, dar ideea in sine merita toata stima si - dece nu? - un semn discret de simpatie la nivelul propriei pagini Facebook.
Pi-Top Project |
Departe de a fi destinat pietei de profil, Pi-Top reprezinta mai mult rezultatul eforturilor de creare a unei platforme educativ-instructive, dupa cum ne asigura autorii.
La realizarea prototipului a fost utilizata o imprimanta Rostock MaxV2 si un "aluat" de acid polilactic - material biodegradabil si non-toxic, spre deosebire de celebrul ABS - polimerul termoplastic utilizat pentru jucariile LEGO, de pilda, ca sa nu mai vorbim de larga gama de ambalaje pentru componentele electrice si electronice si numeroase alte produse similare.
La realizarea prototipului a fost utilizata o imprimanta Rostock MaxV2 |
Sursa: Pi-Top.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.