4 ian. 2016

ISIS pune la cale noi atacuri - atentie la neatentie

Potrivit unor date obtinute de serviciile de informatii, ISIS pune la cale noi atacuri, orientate de aceasta data spre teritoriul Marii Britanii.

ISIS
Un motiv intemeiat pentru ca un inalt oficial european sa lanseze avertismente serioase la nivel european, subliniind importanta cresterii nivelului de alerta, indeosebi in Regatul Unit, relateaza CNN.

Este vorba despre un context deosebit, creat dupa atacurile teroriste de la Paris, mai cu seama in conditiile in care Parlamentul Marii Britanii a aprobat planul premierului David Cameron, de lansare a unor raiduri aeriene asupra pozitiilor retelei ISIS din Siria.

Agentiile europene de securitate si-au concentrat atentia asupra informatiilor vizand un grup de lupratori ISIS care detin cetatenie britanica si s-au alaturat califatului islamic, executand orbeste sarcinile trasate de conducatorii lor.

Printre acestea se numara si indicatia de a se imtoarce pe teritoriul european, mai exact in Regatul Unit, pentru lansarea unor noi atacuri teroriste pe teritoriul britanic. conducatorii lor.

Desi nu se specifica in detaliu tipul de atac planificat si nici obiectivul-tinta, nivelul de alerta a crescut simtitor, nu numai in Marea Britanie, ci si la nivelul celorlalte state europene.

De asemenea, sursa evita declaratiile potrivit carora informatiile ar fi fost obtinute in urma capturarii, in luna noiembrie 2015, a luptatorului ISIS, Aine Lesley Davis, ca urmare a colaborarii dintre serviciile secrete ale Turciei si cele britanice (MI6).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.