4 ian. 2016

ROSE - un proiect de 200 de milioane euro pentru generatia tanara

Se numeste ROSE si este un proiect lansat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, care are drept obiectiv acordarea de sprijin tinerei generatii, aflata in faza de tranzitie spre invatamantul tertiar.

Proiectul ROSE in Romania
Proiectul, in valoare de 200 de milioane de euro, sub forma unui imprumut acordat de Banca Mondiala, urmeaza sa fie implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, pana in anul 2022.

Obiectivul este acela de a sustine 80% din liceele de stat si 85% din facultatile romanesti in vederea facilitarii tranzitiei elevilor de la forma de invatamant secundar la cel universitar, inclusiv parcurgerea cu succes a primului an de studiu la facultate.

Este cel mai mare proiect al Bancii Mondiale in Europa si Asia Centrala in domeniul educatiei. Suntem mandri de angajamentul romanilor de a imbunatati tranzitia catre invatamantul superior, retentia studentilor in primul an de facultate si calitatea sistemului de invatamant”, a declarat Elisabetta Capannelli – World Bank Manager pentru Romania si Ungaria.

Gratie proiectului ROSE, pana in 2022, se preconizeaza ca vor beneficia de sprijin circa 1,6 milioane de elevi din 1.160 de licee cu performante nu tocmai de invidiat si studenti care risca sa abandoneze studiile in primul an, din cadrul a 300 de facultati. invatamant”, a declarat Elisabetta Capannelli – World Bank Manager pentru Romania si Ungaria.

Prioritatile in acest context sunt reprezentate de acordarea unui suport concret grupurilor vulnerabile si/sau marginalizate, afectate de saracie si alte dezavantaje socio-economice, care constituie piedici majore in procesul de tranzitie catre invatamantul tertiar si dobandirea unor competente de nivel superior.

ROSE va contribui asadar la asigurarea unor conditii viabile pentru o mare parte din generatia tanara din tara noastra, in ceea ce priveste lansarea cu succes pe piata muncii sau in scopul atingerii unor deziderate educationale majore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.