4 ian. 2016

Jeddah Tower: cladirea care va domina peisajul in Arabia Saudita

Se numeste Jeddah Tower si este provocarea arhitectonica de tip zgarie-nori ce va domina peisajul in Arabia Saudita, batand recordul de inaltime detinut in prezent de celebrul Burj Khalifa din Dubai.

Jeddah Tower
Este vorba despre o investitie de peste 1,2 miliarde de dolari, ce are ca termen de finalizare anul 2020, cand se preconizeaza sa-si adjudece locul de frunte in Cartea Recordurilor, surclasand astfel edificiul vecinilor, Burj Khalifa, inalt de 827 de metri.

Lucrarile la construirea impresionantei cladiri care va purta numele de Jeddah Tower presupun utilizarea a 80 de mii de tone de otel si a peste 500 de mii de metri cubi de beton, asadar o catitate enorma de materiale, care-i vor asigura o silueta cu inaltimea de un kilometru.

Planurile edificiului prevad si o alta particularitate: la etajul 157, proiectantii au inclus construirea unei terase spectaculoase, care se va bucura de o panorama fara egal, devenind cea mai inalta platforma din lume cu aceasta destinatie inedita.

Cladirea va avea aspectul unui turn prevazut la partea superioara cu un soi de varf de lance gigantic, la nivelul caruia se va adauga splendida terasa mai sus mentionata, amplasata acolo unde de regula se pot avanta doar pasarile.

Obiectivul este acela de a realiza o structura unica, deosebita atat ca design, cat si din punct de vedere al destinatiei de folosinta, sub forma unui edificiu emblematic.

Menirea acestuia va fi aceea de a atrage deopotriva turisti de pe toate meridianele lumii si oameni de afaceri, sau alte categorii de vizitatori, ce vor regasi in acest loc servicii complete, din cele mai variate domenii de activitate.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.