26 apr. 2016

Lectie din lumea animalelor: adevarata prietenie nu cunoaste limite

Se pare ca numai oamenii cunosc limite in ceea ce priveste prietenia, iar o lectie elocventa in acest context ne este daruita tocmai de o serie de vietuitoare lipsite de grai articulat, dupa cum puteti observa in materialul de mai jos.

Poate ca aceste insolite amicitii din gospodarii, gradini zoologice sau pur si simplu de pe coclauri, iau nastere pentru a ne deschide ochii asupra unei realitati nu tocmai magulitoare pentru om, atunci cand este vorba despre trainicia sentimentelor.

Iata in cele ce urmeaza, cateva imagini care valoreaza mai mult decat orice pledoarie sofisticata despre adevarata prietenie - o colectie de instantanee pe cat de neobisnuita, pe atat de induiosatoare si plina de semnificatii:

Gaina care a ouat catei
Exista o zicatoare care ironizeaza inteligenta unui subiect uman nu tocmai sclipitor din fire - "ai minte cat o gaina" - dar daca galinaceea din imagine are un creier micut, atat cat sa incapa in capsorul sau de dimensiuni reduse, tot la fel de adevarat este ca spiritul sau matern depaseste orice imaginatie.

Labradorul si ghepardul
Daca cel mai bun prieten al omului este cainele, privind imaginea de mai sus, s-ar putea spune ca... ghepardul este cel mai bun prieten al labradorului. Cel putin in acest caz este vorba despre o amicitie splendida, care nu are nevoie de incurajari umane.

Vulpita si pisica
Se spune ca vulpile sunt extrem de sirete, motiv pentru care au devenit protagonistele a numerose povesti, care de care mai nastrusnice, dar nici pisicile nu sunt tocmai usor de pacalit. Privind cele doua exemplare din imaginea de mai sus, este limpede ca intr-un fel sau altul, vulpita si pisica au reusit sa intre intr-o armonie de invidiat, in care viclenia nu-si gaseste loc.

Catelul si puiul de mistret
Dupa ce ne-am delectat urmarind pe micul ecran ispravile purcelusului Babe, poate ca prietenia dintre un catel si un pui de mistret nu va mai surprinde prea mult, dar privindu-i cum se distreaza impreuna, e pur si simplu grozav.

Cimpanzeul si puiul de tigru
Aceasta fotografie a facut deja inconjurul lumii gratie tehnologiei, dar continua sa induioseze privitorul, prin evidenta grija cu care cimpanzeul se straduieste sa ofere dragoste si ocrotire acestui mic pui de tigru.

Leul si catelul
Este bine stiut ca multi catei se demonstreaza dispusi sa se joace cu oricine si cu orice, dar ce l-a indemnat oare pe acest impunator rege al junglei sa se implice intr-o prietenie atat de neobisnuita? O astfel de intrebare doar oamenilor le poate trece prin minte...

Urangutanul si cainele
Iata un alt caine care si-a ales drept prieten un personaj destul de neobisnuit - un urangutan. Instinctul sau de caine nu l-a inselat insa - urangutanul se demonstreaza un prieten de nadejde si cat se poate de afectuos.

Baloo, Leo si Shere Khan
Desprinsi parca di "Cartea Junglei", Baloo, Leo si Shere Khan au legat o amicitie fara margini in cadrul Noahs Ark Animal Sanctuary - un centru de salvare a animalelor exotice, amplasat in Georgia, la Locust Grove. Cei trei au fost recuperati din mainile unui traficant de droguri, care nu avea nici cea mai palida idee despre sensul cuvantului iubire.


Cainele si bufnita
Veti spune ca multi caini au gusturi indoielnice privind fotografia de mai sus, dar asta nu-i impiedica pe cei doi  protagonisti imortalizati intr-o ipostaza cat se poate de graitoare, sa-si construiasca o relatie de prietenie care intrece orice asteptari.

Pisicuta si sobolanul alb
Cireasa de pe tort este poate gingasia fara margini a pisicutei din fotografia de mai sus, care doarme imbratisand duios... un sobolan alb - clasica sa prada din celebrele desene animate cu Tom si Jerry, dar si din viata reala, am putea spune. Iata insa ca "de gustibus"...

Caine cu pui de gaina
Si daca am inceput aceasta prezentare inedita cu o gaina care a "ouat" catei, iata ca este valabila si reciproca: un caine care a "infiat" puii de gaina.

Sub urechea catifelata a acestui caine blanos, isi gasesc adapostul ideal cativa pui de gaina, incredintati ca cea mai buna mama din lume este... dulaul din ograda. In ceea ce-l priveste pe acesta din urma, privind imaginea de mai sus s-ar putea spune ca unicul sau obiectiv in viata e acela de a ocroti acesti bulgarasi vii de aur, ale caror inimioare isi domolesc ropotul doar in imediata vecinatate a caninilor sai puternici. 

Desigur, viata bate filmul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.