28 iul. 2017

Dieta buclucasa - zece motive pentru care nu reusesti sa slabesti

Odata cu sezonul cald incep sa-si faca simtite prezenta si complexele legate de kilogramele in plus, asadar dorinta de a recurge la diete se transforma in fapte.Dar de ce corpul nostru nu raspunde totdeauna pozitiv la dieta?

Iata in cele ce urmeaza, zece motive pentru care nu reusesti sa slabesti, indiferent cat de bine pusa la punct (teoretic vorbind) este dieta ta:

Zece motive pentru care nu reusesti sa slabesti

1. Factorul psihologic
Nu este suficient sa ne abtinem de la mancare sau sa optam pentru un anumit tip de alimentatie spre a ne debarasa de kilogramele in plus – e nevoie si de implicarea mentala in tot acest proces. Principalele puncte de forta in acest context sunt: convingerea deplina, coerenta si dorinta de a atinge telul propus. Lipsa de pregatire mentala atrage deseori dezamagiri in masura sa inrautateasca si mai mult situatia.

2. Algoritmul caloriilor
Daca dieta pentru care ai optat se demonstreaza ineficienta, inseamna ca numarul de calorii pe care le castigi este mai mare decat cel pe care-l arzi pe durata unei zile intregi. Acest lucru se petrece mai cu seama atunci cand ducem o viata sedentara. Asadar dieta fara miscare e precum un caine surd la vanatoare. 

3. Mancatul pe fuga e un inamic puternic
Deseori ni se intampla sa fim nevoiti sa mancam pe fuga, cu gandul la ceea ce avem de rezolvat in perioada imediat urmatoare, dar acest comportament alimentar constituie un inamic puternic al dietelor eficiente. Nefiind atenti la ceea ce mancam si la timpul pe care-l acordam organismului pentru a activa senzatia de saturatie, riscam sa ducem de rapa pana si cea mai sofisticata dieta.

4. Saritul peste micul dejun
Pentru a slabi cu orice pret, multe persoane decid sa renunte complet la micul dejun, dar aceasta nu este o atitudine inteleapta. In felul acesta se ajunge la ora pranzului cu o foame excesiva, care va atrage un consum major de hrana, iar metabolismul este dat peste cap complet. 

5. Prea putin somn
Exista o legatura stransa intre lipsa de odihna si capacitatea corpului de a controla pofta de mancare. O serie intreaga de studii stiintifice au demonstrat ca daca nu se doarme suficient – cel putin 7-8 ore pe noapte – ne este greu sa controlam senzatia de foame. 

6. Legume si verdeturi insuficiente
Legumele si verdeturile, in special cele de sezon, au un rol deosebit de important in dieta celor ce doresc sa slabeasca in mod sanatos: ele sunt responsabile de aportul a numeroase substante nutritive care prezinta putine calorii. In plus, fibrele prezente in legume si verdeturi au darul de a ne face sa ne simtim satui timp mai indelungat.

7. Sucurile gazoase
In ciuda aparentelor, sucurile gazoase, chiar si cele asa-numite „light”, nu sunt indicate pentru dietele menite sa ne usureze de cale cateva kilograme in plus. Deseori aceste sucuri contin zaharuri ce depasesc cu mult cota indicata intr-o alimentatie corecta, sanatoasa. In plus ne baloneaza si ne impiedica sa optam pentru articole vestimentare care ne avantajeaza silueta.

8. Apa care ne vine in ajutor
Apa constituie un element fundamental in mentinerea echilibrului metabolic. Corpul nostru are nevoie permanenta de hidratare, in special atunci cand intentionam sa dam jos cateva kilograme. Apa spala toxinele si substantele nefolositoare din interiorul organismului, asa cum ploaia spala atmosfera, permitand instalarea unei stari de bine, curatenie, prospetime si confort deopotriva.

9. Mancatul in oras
Daca vrem sa slabim, mancatul in oras nu ne este de prea mare ajutor, ba dimpotriva: acasa avem posibilitatea sa dramuim cu atentie caloriile, sa le gatim sanatos sau sa le preparam sub forma de salate, renuntand la grasimile inutile, la zaharul si sarea in exces si stabilind multe alte limite pentru o abtine beneficii imediate. Mancatul in oras constituie un soi de provocare in acest context: stii sa spui „nu” tentatiei?

10. Cina la orele tarzii
Cina la orele tarzii este poate cea mai gresita optiune din toate cele ce tin de capitolul alimentatie. Oricat de putin ai manca seara, e o eroare sa mergi la culcare imediat ce i-ai dat stomacului de lucru. O cina benefica pe durata dietei e constituita din salate sau fructe proaspete, care trebuie sa fie consumate cu cel putin o doua ore inainte de culcare. O plimbare prin parc dupa(sau chiar in loc de) cina este o idee de-a dreptul stralucita.

Spor la dieta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.