4 aug. 2017

Vesnic nehotarat? Atunci esti o povara pe umerii partenerului

Daca nu reusesti sa iei decizii de unul singur sau sovai in mai tot ceea ce faci, atunci esti cu siguranta o veritabila povara pe umerii partenerului tau – nehotararea ta e inamicul numarul unu al relatiei.

Oricat ar parea de surpinzator, indecisii sunt mult mai numerosi decat decisii, atat cand este vorba despre reprezentantele sexului frumos, cat si despre barbati – cei ce in teorie cel putin, ar trebui sa intruchipeze sexul tare.

Oscilatia in alegerea solutiilor tinde sa se inscrie pe o curba ascendenta in topul trasaturilor omului modern, care se confrunta azi cu mult mai multe optiuni, alternative si posibilitati, in comparatie cu omul din vechime.

La vanatoare nu se sovaie

In vremurile de demult, cel ce sovaia la vanatoare ramanea nemancat, asadar caracterul unei persoane se forma in raport cu necesitatile sale de viata si de moarte, asa cum se intampla cu vietuitoarele care se supun legilor junglei: supravietuieste cel ce e mai abil, mai iute, mai intreprinzator, mai siret.

Odata cu trecerea timpului insa, comportamentul instinctiv a fost inlocuit treptat de alte trasaturi, ceva mai „blande”, mai comode, mai putin solicitante, pana cand omul, din lipsa de antrenament, a inceput sa raspunda stresului cotidian cu un soi de lasitate, menita sa-i asigure confortul: daca nu iau nici o decizie, nu pot sa gresesc. 

In realitate insa, vesnica nehotarare este o greseala cumplita, care conduce la o multime de probleme, atat de natura personala cat si colectiva.

E mai bine sa iti asumi responsabilitatea unei decizii, decat sa ramai cu bratele incrucisate in fata problemelor vietii, asteptand sa se rezolve singure – nu numai ca nu se vor rezolva, ci vor spori, agravand consecintele lipsei tale de interes.

O relatie sovaielnica e menita destramarii

E suficient ca unul din parteneri sa fie nehotarat intr-o relatie pentru ca aceasta sa inceapa sa scartaie, imaginati-va asadar ce se intampla cand si EL si EA sunt indecisi in tot ceea ce fac.

Lipsa curajului de a lua atitudine, de a actiona, de a adopta anumite hotarari, marcheaza cuplul cu amprenta inertiei – relatia va fi lipsita de culoare, de dinamism, de proiecte constructive si se va destrama cu usurinta, strivita de un vesnic semn al intrebarii: „oare e persoana potrivita pentru mine?”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.