3 aug. 2017

Ai primit gratuit, se cuvine sa oferi la randul tau la fel

Daruirea este poate cea mai de pret calitate pe care o poate dobandi omul de-a lungul existentei sale - unii se nasc deja cu ea si reusesc sa daruiasca toata viata, altii invata lectia daruirii pe traseu, iar altii deloc.

Ai primit gratuit, se cuvine sa oferi la randul tau la fel
Sensul profund al daruirii gratuite e cu atat mai pretios cu cat, intr-o epoca marcata de viteza, interesa, egoism si dorinta de castig cu orice pret, omul reuseste sa-si gaseasca cea mai autentica si completa implinire, doar prin ceea ce are de oferit.

Ne bucuram de viata pentru ca ne-am nascut sub semnul unui dar gratuit din partea parintilor nostri si aducem prunci pe lume, daruind la randul nostru viata, intr-un proces menit sa restituie intrucatva Universului ceea ce am primit initial.

Sa invatam lectia recunostintei

Am facut ceva anume ca sa meritam viata? Nu, dar ne-a fost daruita si ne straduim sa o traim din plin, insusindu-ne cu naturalete beneficiile ei ca si cum ni s-ar cuveni, cu o aroganta mai mult sau mai putin constienta, care se risipeste doar cand inima ne impinge sa oferim la randul nostru ceva in mod gratuit.

Nu e niciodata prea tarziu sa invatam lectia recunostintei pentru ceea ce ni se ofera in mod dezinteresat, nutrind concomitent bucurie si satisfactie atunci cand daruim la randul nostru ceva: acestea sunt cele doua chei menite sa deschida cufarul cu minunatii ale vietii.

Cei cu adevarat buni nu sunt naivi si usor de manipulat asa cum isi imagineaza persoanele viclene si profitoare ba, dimpotriva, sunt deosebiti – oameni care au patruns intelesul profund al unui comportament care le aduce fericire, implinire si armonie sufleteasca.

Toti avem ceva de oferit

A darui gratuit nu este doar apanajul celui ce detine avere, bogatie, desi acestuia-i este mult mai la indemana sa o faca. In realitate cu totii avem ceva de oferit, chiar daca din punct de vedere material nu suntem tocmai demni de invidiat.

Cel sarac are multe lucruri de daruit: invataturi, mangaiere, ajutor in munca fizica sau pur si simplu o parte din timpul sau, la fel de pretios ca pentru oricine altcineva, atunci cand este dispus sa te asculte, sa-ti aline o suferinta cu un sfat bun de pus la rana, sa te incurajeze dupa o incercare grea.

Sa ne amintim de acest pretios atu de care dispunem fiecare si sa nu ezitam sa oferim acel strop de bunavointa celor ce au nevoie de el, ca un semnal de minima recunoastinta pentru ceea ce la randul nostru am primit fara ca macar sa miscam un deget...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.