6 oct. 2017

Iubire implinita - Aliatii unui cuplu de invidiat

In viata de zi cu zi a doua persoane ce se iubesc, intervin tot felul de provocari, mai mult sau mai putin perceptibile, de la stres si pana la rutina, de la uneltirile invidiosilor si pana la propriile erori de comunicare.

Iubire implinita - Aliatii unui cuplu de invidiat
In ciuda fatului ca toate aceste neajunsuri bombardeaza cuplul din toate partile, protagonistii unei iubiri implinite se bucura de privilegiul de a avea de partea lor cativa aliati puternici. 

Este vorba despre „amici” pretiosi, factori psihici care, bine cultivati si protejati, reusesc sa tina la distanta dezamagirile, mania, plictiseala si multe astfel de amenintari crunte, care se regasesc de multe ori la baza rupturii unei relatii.


„DA” si „NU” - Ingredientele cheie ale retetei de iubire ideale

Intr-o relatie bazata pe afectiune profunda, respect reciproc, empatie si dorinta de a oferi si de a primi din partea celuilalt iubire, exista o serie de factori ce tin de puterea de discernamant a cuplului insusi: la ce se spune „DA” si la ce trebuie sa se spuna „NU”.

Se spune „DA” la comportamentul echilibrat, la abordarea deschisa a tuturor subiectelor ce afecteaza cuplul, la proiectele constructive in comun, la atentia reciproca, la sport si miscare in aer liber impreuna, la muzica si la implicarea in munca celuilalt atunci cand este cazul.

Se spune „NU” temperamentului coleric, planurilor egoiste, sedentarismului si rutinei, lenei, superficialitatii si atitudinilor individualiste, dependentei excesive si pretentiilor absurde. De asemenea trebuie evitatea varsarea nervilor pe cel-ti sta aproape, precum si cicaleala pentru tot soiul de nimicuri.

Flexibilitatea si impartasirea opiniilor

Flexibilitatea constituie un aliat pretios in iubire: acesta este elementul care ofera posibilitatea acceptarii unei schimbari fara sentimentul de pierdere, ci cu o atitudine „open-minded” spre nou, spre experimentarea unor situatii diferite, fara idei preconcepute.

Si abilitatea de a-si impartasi reciproc opiniile reprezinta un atù pentru cei ce se iubesc – intr-o era marcata de individualism, viteza, tehnologie si interese meschine, e un miracol sa stii ca ai pe cineva de partea ta in orice moment, pe care te poti bizui si alaturi de care stii ca te simti mai puternic, mai implinit.

Dar acestea sunt doar cateva din secretele mentinerii unei relatii trainice de iubire – puteti adauga pe lista calitatilor si micile gesturi de pretuire, simtul umorului, spiritul de fair-play si gatitul impreuna.

Se pare ca acesta din urma are darul de a facilita deplina cunoastere a gusturilor celuilalt, de a impleti elemente placute amandorura, ca preludiu al unei armonii desavarsite in orice actiune de cuplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.