29 ian. 2018

Binatex, optiuni binare. Ce surprize ne rezerva platforma de tranzactionare

Binatex, societate de brokeraj fondata in 2015, a castigat rapid atentia traderilor pe plan global, grazie facilitatilor regasite la nivel operational in platforma de trading si suportului oferit clientilor sai.

Binatex, optiuni binare
Binatex detine un site cu 11 variante lingvistice, ceea ce demonstreaza interesul brokerului pentru traderi care provin din diverse tari ale lumii.
La capitolul „binatex pareri” se remarca opinii plasate pe doi vectori: unul ascendent, marcand avantajele, puntele forte ale platformei si unul descendent, care indica dezavantajele, respectiv punctele sale slabe.

Binatex, pareri PRO:

Depozitul  minim prezinta un nivel scazut: e suficienta suma de 10 dolari pentru a putea initializa operatiunile la nivelul platformei de brokeraj. In acest caz, valoarea minima a tranzactiei va fi de 1 dolar.
Account Demo: odata efectuata inregistrarea, clientii primesc un cont virtual cu 1000 de dolari la propria dispozitie – facilitate care ingaduie fiecarui trader sa-si testeze abilitatile la nivelul platformei si de a se familiariza cu interfata.
Regulament FMRRC: Binatex a obtinut o licenta din partea Financial Market Relationa Regulation Center – atestat care are rolul de a garanta credibilitatea brokerului in materie de tranzactii online.
Restituiri de sume pentru tranzactii in pierdere: Binatex restituie partial anumite sume pentru tranzactiile in pierdere. Desi procentul restituit nu este spectaculos, masura adoptata se inscrie printre cele mai inspirate.

Sistem pe mai multe nivele: prin intermediul unui sistem structurat pe mai multe nivele, statusul unui trader evolueaza pe masura ce volumul tranzactiilor completate de acesta creste, pe o scara de la 1 la 10. Cu cat reuseste sa se plaseze la un nivel mai inalt, cu atat mai multe oportunitati va identifica. De pilda, in momentul in care atinge nivelul maxim, procentul restituit de broker pentru fiecare tranzactie in pierdere este de 10%. Pe masura ce trece la un nivel superior, traderul primeste acces la diverse tutoriale sau materiale folositoare, in format text sau video, menite sa-i desavarseasca abilitatile de tranzactionare.

Statistici usor accesibile: brokerul si-a organizat sectiunea statistici astfel incat informatiile disponibile la nivelul acesteia sa fie usor de accesat si suficient de clare pentru ca traderul sa-si poata analiza performantele si sa identifice eventualele erori si marja de perfectionare, semenea unui jurnal de bord, menit sa-i inregistreze actiunile si sa-i stimuleze initiativa.

Suport non-stop: platforma se mandreste cu un serviciu de tip chat, disponibil non-stop pentru traderii care doresc sa obtina informatii in acest mod, dar este la fel de viabila si alternativa telefonica sau cea a postei electronice, in functie de necesitati si de urgenta cu care se doreste obtinerea unui raspuns - aici lista „Binatex pareri” este impartita.
Bonus new-entry: fiecare client nou este intampinat cu un bonus de 100% aplicat la primul depozit. Valoarea bonusului nu este insa disponibila pentru retragere, ci doar pentru a fi utilizata drept capital suplimentar de trading. 

Binatex, pareri CONTRA:

Un numar redus de assets disponibile: clientii pot opera cu circa 20 de assets – un numar extrem de redus in comparatie cu alti bokeri de calibru din sectorul tranzactiilor de acest tip.
Setarile in anumite limbi lasa de dorit. Utilizatorii ar putea fi tentati sa solicite suport, dar personalul disponibil comunica de regula doar in limbile engleza, rusa sau spaniola.

Tot pe lista Binatex pareri, se inscriu si opiniile unei anumite categorii de utilizatori, potrivit carora informatiile disponibile la sectiunea „Formare” nu garanteaza succesul, asa dupa cum experienta acumulata in varianta virtuala (Demo) nu se transforma neaparat in beneficii financiare reale atunci cand se demareaza tranzactiile cu fonduri proprii.

Este vorba despre cazurile in care traderii incearca sa utilizeze platforma in paralel, pe doua computere diferite si cu conturi diferite, mizand pe ideea ca operatiunile care inregistreaza rezultate ce se inscriu pe curbe ascendente de profit in varianta demo, utilizata pe unul din computere, vor avea aceleasi tendinte si in ambientul tranzactiilor reale, pe cel de-al doilea computer.

Specialistii sustin conceptul potrivit caruia acest fenomen este firesc, desi la prima vedere ar putea parea lipsit de sens: in realitate, contul Demo se supune unor setari de raspuns ipotetice pentru fiecare tranzactie simulata, in timp ce in mediul real dinamicile operatiunilor si consecintele plasarii anumitor tranzactii la nivelul platformei nu sunt previzibile, supunandu-se unor reguli ce depind de factori variabili.

Acelasi cos cu „Binatex pareri negative” contine si semnalari privind retrageri cu procedura greoaie, dificil de finalizat si solicitari respinse, dar si de retrageri inregistrate cu succes, chiar daca pentru sume relativ modeste. Desi sistemul prevede o perioada de circa 3-4 zile pentru retragerea sumelor castigate, pasii de urmat pentru a putea intra in posesia banilor sunt destul de complicati, pornind de la crearea portofelului virtual, pentru care utilizatorul se confrunta cu un meniu in limba rusa.

Binatex, pareri neutre:

In ceea ce priveste fluxul de operatiuni si probabilitatea de a obtine rezultate pozitive de pe urma propriilor tranzactii Binatex, ar fi intelept de reamintit ca optiunile binare nu sunt nici pe departe oportunitati sigure de castig usor si rapid, avand in vedere ca se incadreaza in categoria pariurilor lansate in universul perechilor de active. 

Intr-un limbaj mai putin academic, daca perechea valutara pe care se mizeaza merge in directia indicata, se poate obtine un castig de circa 75%-85% din valoarea pusa in joc, in timp ce alternativa pariului esuat implica pierderea intregii sume alocate acestuia. 


Concluzii:

Informatiile privitoare la limitarea pagubelor la nivelul platformei sunt clare si evidentiaza faptul ca de la inceputul tranzactiei se semnaleaza atat suma cu care se poate iesi in profit, cat si suma care poate fi pierduta, asadar responsabilitatea finala ii revine persoanei care a decis sa-si puna la incercare abilitatile de jucator in acest context. De asemena, sunt oferite si informatiile cu privire la conditiile in care poate fi intrerupta o tranzactie initiata – daca acestea sunt sau nu pe gustul traderului, aceasta constituie subiectul unor polemici complet diferite. 

Utilizatorii sunt invitati sa citeasca atent informatiile puse la dispozitie, astfel incat sa fie evitate riscurile ce tin de o slaba cunoastere a conditiilor de tranzactionare sau de ratacirea in paienjenisul indicatorilor tehnici.
Tot la capitolul Binatex pareri, se inregistreaza si anumite tendinte speculative cu privire la sistemul de tranzactionare cu optiuni binare, care constituie o posibilitate de a inregistra profituri pe baza prognozei variatiilor cotatiilor anumitor instrumente financiare - perechi valutare, metale pretioase sau actiuni ale unor companii de renume - si nu o certitudine a reusitei.

Desi modul de lucru in acest context este relativ simplu, pornind de la prognoza directiei si continuand cu setarile timpului dedicat tranzactiei, cand este vorba despre suma mizata, deseori se uita faptul ca activitatea unui trader nu este similara cu jocurile de noroc. Mirajul unor castiguri pe cat de rapide pe atat de spectaculoase poate da peste cap de multe ori chiar si cele mai pragmatice persoane. 

In contextul Binatex pareri, se desprinde o idee centrala: atata vreme cat previziunile cu privire la fluctuatia pretului activelor tranzactionate sunt corecte, profitul nu va intarzia sa apara. Potentialul tranzactionarii cu optiuni binare este urias si ofera celor interesati o oportunitate de castig financiar in salsa tehnologica, proportional cu corectitudinea pronosticurilor si a sumelor investite. 

In balanta PRO si CONTRA a parerilor despre Binatex, platforma de tranzactionare tinde sa lanseze cantecul sau de sirena irezistibila, prezentand un software ce pare sa nu se supraincarce si cu functionalitati rapide.
Cu alte cuvinte, obtiunile binare sunt la indemana oricui, dar nu oricine va castiga de pe urma lor – un trader bun, alaturi de intuitie, spirit analitic ireprosabil si pregatire temeinica in domeniul in care activeaza, are nevoie si de nervi de otel, echilibru emotional si capacitate de a-si controla dorinta de castig rapid, pentru a nu cadea prada panicii sau a risca falimentul total. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.