28 iun. 2013

Unghiile de la picioare pot demasca un cancer pulmonar

Profesorul Wael Al-Dekaimi de la Universitatea din California, sustine ca analizand unghiile de la picioare s-ar putea obtine informatii asupra probabilitatii aparitiei cancerului pulmonar.


Potrivit observatiilor sale, efectuate in urma examinarii a 800 de persoane, nicotina prezinta particularitatea de a se depozita in unghiile de la picioare, mai cu seama la nivelul degetului mare, relateaza Il Quotidiano.it.
Datorita faptului ca la nivelul segmentului terminal al membrelor inferioare, cresterea unghiilor este mai lenta, pe durata dezvoltarii lor, au la dispozitie mai mult timp pentru a se transforma intr-o memorie a expunerii la fum.
In urma acestei descoperiri, oamenii de stiinta ar putea pune la punct un test, care sa utilizeze informatiile obtinute pe aceasta cale, pentru a defini cat mai precis cu putinta statusul pacientilor, in ceea ce priveste concentratia de nicotina din organism si in consecinta, al riscului tumorilor pulmonare.
Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre 20% din cazurile de tumori maligne la barbati, in ultimii ani inregistrandu-se insa o evidenta crestere a numarului de cazuri si in randurile femeilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.