23 apr. 2012

9 iulie, ultima zi pentru "DNS Changer"


FBI a anuntat ca in data de 9 iulie vor fi dezactivate serverele legate de asa-numitul malware "DNS Changer", actiune care ar putea bloca accesul la Internet pentru milioane de computere infectate.

Plugin World
"DNS Changer" este un malware care modifica sistemul de nume de domeniu (DNS) la nivelul computerelor, pilotand utilizatorii catre un traseu de navigare deviat ad hoc pentru a lansa atacuri repetate, relateaza Webnews.

Investigatiile efectuate de autoritatile americane au condus la arestarea responsabililor, dar pentru a pune capat fenomenului de raspandire a infectiei oprind serverele, se risca generarea unei situatii haotice, careia i-ar fi cazut victima milioane de internauti.

FBI a preferat asadar sa ofere un ragaz utilizatorilor pentru verificarea rapida si gratuita a propriilor computere, oferindu-le in acest scop, un site web dedicat explicatiilor si instructiunilor menite sa salveze victimele de la un eventual blocaj in data de 9 iulie, cand serverele care ofera serviciul-impostor vor fi oprite, precizeaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.