20 apr. 2012

La numai 15 ani, a devenit cracker, pentru ca se plictisea


Un adolescent austriac, in varsta de doar 15 ani, s-a strecurat cu o abilitate impresionanta in 259 de site-uri in decurs de 90 de zile, inainte ca politia sa reuseasca sa-l identifice si sa-l retina.

ACK!3STX
Interogat de autoritati in legatura cu motivele care l-au determinat sa se transforme peste noapte in cracker, baiatul a declarat ca "se plictisea de moarte", asa ca s-a gandit sa-si condimenteze in felul acesta viata cotidiana, relateaza Webnews, citand ZD Net.

In doar trei luni, tanarul si-a castigat o pozitie spectaculoasa in lista celor mai activi si mai apreciati 50 de hackeri, cotati pe un forum, de la nivelul caruia a si deprins tehnicile necesare pentru a ataca site-uri la intamplare.

Baiatul a fost catalogat de autoritatile austriace drept unul dintre cei mai tineri crackeri arestati vreodata in Austria - termen ce defineste un hacker care desfasoara actiuni negative fara a avea un scop demonstrativ, ci pur si simplu distructiv, nejustificat.

Adolescentul a recunoscut ca este responsabil pentru atacurile semnate "ACK!3STX", declarand ca a actionat fara o strategie anume, atacand site-uri de toate tipurile, de la cele dedicate divertismentului si pana la cele care ofereau servicii de cautare, baze de date sau chiar ale unor cluburi sportive.

Autoritatile austriece s-au declarat ingrijorate de amploarea pe care acest fenomen a capatat-o in ultima perioada, in anul 2011, in Austria, 11% din ilegalitatile savarsite pe Internet fiind comise de copii si tineri cu vaste cuprinse intre 10 si 17 ani si 17% de tineri sub 25 de ani, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.