8 apr. 2012

Zona i51, ce surprize pregateste Apple


Grupul Apple construieste cu maxima discretie la Maiden, in North Carolina, o structura dedicata organizarii si arhivarii datelor gestionate prin serviciul iCloud, denumita codificat "Zona i51".

Cum pastrarea secretului vizand un proiect de o asemenea amploare este dificil de asigurat, informatii si fotografii referitoare la aceasta structura au inceput deja sa circule in universul Web, relateaza Giornalettismo.



Potrivit sursei citate, grupul din Cupertino neaga posibilitatea transferului integral al activitatii sale in aceasta misterioasa zona i51, dar impresionanta investitie in amenajarea unei structuri remarcabile, amplasate intr-un teritoriu protejat si izolat precum cel din fotografiile prezentate, se ridica la circa un miliard de dolari.



Proiectul prevede desfasurarea unor lucrari pe o durata de 10 ani, in afara constructiei principale, incluzand si amenajarea unui spatiu suplimentar, dedicat la randul sau serverelor iCloud.



Zona va fi alimentata cu energie electrica provenind de la o centrala pe biogaz, in masura sa asigure o putere de 4,8 MW, la care se adauga energia provenita dintr-o zona cu instalatii solare, intregul ansamblu acoperind o enorma suprafata de teren, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Giornalettismo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.