8 apr. 2012

Flashback, peste 600 de mii de sisteme Mac infectate


Ultimele date vizand amploarea fenomenului de infectare a sistemelor Mac cu versiunea Flashback a virusului trojan, au relevat o situatie mult mai grava decat se credea: peste 600 de mii de victime.

In ciuda ultimului patch de remediere a vulnerabilitatii Mac, distribuita cu doua zile in urma de Apple, Flashback se demonstreaza un malware mai distrugator decat ar fi estimat specialistii grupului din Cupertino, relateaza Webnews.

Un studiu elaborat de compania rusa Dr. Web, specializata in antivirus, a evidentiat faptul ca peste 600 de mii de mere tehnologice Mac au fost infectate de Flashback, din care 274, amplasate chiar in birourile Apple din Cupertino.

Potrivit sursei citate, cea mai mare parte a sistemelor afectate, sunt situate pe teritoriul Statelor Unite, reprezentand circa 57% din cazuri, in timp ce Canada se situeaza pe locul al doilea in acest inedit clasament, cu 20% din totalul inregistrarilor.

Compania F-Secure, cea care a lansat alarma vizand vulnerabilitatea sistemelor Mac in fata Flashback, a publicat pe site-ul sau oficial, la sectiunea "Security Threats", un ghid util celor ce se numara printre victimele fenomenului, indicand pasii de urmat pentru remedierea acestei probleme, precizeaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.