26 mai 2012

Numele noului premier francez, stanjenitor pentru arabi: suna vulgar

Numele noului premier francez, Jean Marc Ayrault, i-a pus in incurcatura pe jurnalistii arabi, datorita sonoritatii sale, similare termenului care defineste in limba araba organul sexual masculin.


Este vorba de fapt, despre numele de familie, care se pronunta in araba precum o obscenitate, relateaza agentia de presa ADN Kronos.

Jean Marc Ayrault
Acesta este motivul pentru care diversi specialisti arabi in comunicare, s-au reunit spre a identifica o alternativa sau o solutie rezonabila vizand transmiterea stirilor oficiale care mentioneaza numele premierului francez, fara sa sune obscen pentru publicul arab.

Problema afecteaza indeosebi crainicii radio si pe cei de la televiziune, care incearca in mod disperat sa evite stirile referitoare la noul premier francez.

O serie de situatii stanjenitoare au aparut deja pe posturile de televiziune arabe: o jurnalista de la postul national libanez de televiziune, in momentul in care a trebuit sa anunte numirea lui Ayrault ca prim ministru, de catre presedintele francez Francois Hollande, dupa o ezitare ceva mai lunga, a izbucnit in ras, in direct, fara sa se mai poata opri, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.