6 iun. 2012

Al-Ain, stadionul care "rasare" din desert (Galerie foto)

Studioul libanez de arhitectura MZ, a creat un proiect spectaculos, pe baza caruia va fi construit stadionul Al-Ain, o structura impresionanta, amplasata in inima desertului din Emiratele Arabe Unite.

Emiratele Arabe Unite
Este vorba despre exploatarea unui relief deosebit, o cavitate naturala situata in terenul stancos al regiunii desertice arabe, unde iubitorii sportului cu balonul rotund si nu numai, vor avea ocazia sa se delecteze urmarind competitiile spertive in cele mai luxoase conditii, relateaza Inhabitat.

"Ideea a luat nastere pe baza conceptului realizarii unui stadion "green", in care sportul si grija pentru ambient sa se impleteasca in mod armonios, tocmai intr-un astfel de loc arid, in care nimeni nu asteapta la o astfel de opera", explica Marwan Zgheib, liderul proiectului arhitectural purtand semnatura casei MZ.

Al-Ain Stadium


Relieful stancos constituie in acest context un element de design de o importanta covarsitoare pentru estetica ansamblului, care se va intinde pe o suprafata de circa 200 de mii de metri patrati si va constitui un veritabil punct de referinta pentru evenimentele sportive si culturale nationale, precizeaza sursa.

Al-Ain, un stadion spectaculos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.