6 iun. 2012

Argentina - tara in care oamenii isi pot alege sexul

In Argentina, o noua lege le permite cetatenilor sa isi aleaga sexul pentru a fi inregistrati oficial la biroul de evidenta a populatiei, fara sa aibe nevoie de documente sau certificate speciale de la medic sau de la judecator.

Argentina
Este vorba despre o normativa revolutionara, aprobata de Senatul Argentinei si intrata in vigoare cu cateva zile in urma, care a determinat o multime de trans-sexuali sa formeze o lunga coada de asteptare in fata birourilor de inregistrare, relateaza Huffington Post.

Este pentru prima data cand sunt aprobate astfel de norme, care ofera posibilitatea schimbarii de nume si de sex indicate in documentele de identitate, fara alte proceduri birocratice, terapii hormonale sau interventii chirurgicale menite sa modifice fizic organele sexuale ale subiectilor.

"E important sa ai libertatea de a-ti decide propria identitate, in functie de ceea ce simti cu adevarat ca esti si nu dupa cum socotesc altii ca ar trebui sa fii", au declarat o serie de persoane decise sa profite cat mai curand de avantajele noii legi si sa-si schimbe datele de identitate cu care au fost inregistrate oficial de autoritati, la Buenos Aires.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.